Klä barnen för skridskoskola

De flesta föräldrar ser det som sitt ansvar att lära sina barn grundläggande färdigheter som att simma, åka skridskor och åka skidor. Därför anmäler många föräldrar sina barn till skridskoskolan i sin lokala konståkningsklubb. I skridskoskolan lär man ut grunderna inom skridskoåkning till barnen, vilket betyder att de senare kan gå vidare till någon av de sporter som involverar skridskoåkning om de skulle vilja, vare sig den sporten är konståkning, bandy, hockey eller någon annan.

Innan man skickar iväg sitt barn ut på isen är det dock viktigt att barnet är klätt på rätt sätt. Barnet kommer att tillbringa ungefär en timme i en ishall, där temperaturen vanligtvis ligger mellan 0 och 10 plusgrader, vilket betyder att de måste vara varmt klädda. Samtidigt kan man inte bylta på barnet så mycket att det hindrar dess rörelsefrihet. En overall är en bra lösning för lite mindre barn, medan större barn med fördel kan använda sig av lager på lager-metoden, och exempelvis bära en långärmad t-shirt under en tjocktröja och exempelvis en fleece. Det är också viktigt att barnen har tjocka vantar, eftersom fingrarna är den första kroppsdelen som börjar lida av kylan. Om du letar efter kläder som ditt barn kan använda på sina skridskoskolelektioner kan du gå in på Kidsbrandstore.se, där det finns ett stort utbud av märkeskläder för barn i alla åldrar.skate-273121_960_720

Barn ska alltid ha hjälm på sig när de är på isen, och för detta passar en så kallad hobbyhjälm utmärkt. De ser ut ungefär som en hockeyhjälm, och lämpar sig särskilt väl för skridskoåkning. Det är viktigt att man ser till att hjälmen sitter bra på barnets huvud, så att remmen under hakan inte glider upp eller skaver, och att hjälmen inte glider bak i nacken. De flesta skridskoskolor vill också att man märker hjälmen med barnets namn så att det är tydligt synligt, för att underlätta för skridskoskolans tränare.

Slutligen måste barnet självklart ha ett par skridskor, och för den första tiden i skridskoskolan behövs inte ett par avancerade sådana – ett par skridskor i hårdplast, utan taggar på skenan, passar utmärkt. Om man däremot märker att barnet visar intresse för att fortsätta med konståkning kan det vara värt att investera i ett par konståkningsskridskor för barn redan från början, eftersom barnet då vänjer sig vid dessa direkt.

mts_best