Barn behöver leka utomhus varje dag

Barn har ett stort behov av att röra sig och komma ut i den friska luften. Detta gäller oavsett vilket väder det är. Om barn får röra på sig blir de lugnare och trivs bättre. Många barn har benen fulla av spring och de behöver få göra sig av med lite energi för att inte bli hyperaktiva och stressade när de är inomhus. Därför är det bra att ha som vana att varje dag gå ut med sina barn. Många förskolor tillämpar denna princip och är ute någon stund varje dag med barnen. Det finns många fördelar med detta.

Viktigt med rätt kläder

Gustav Fridolin vill lagstifta om mer aktivitet i skolan. Det skulle innebära mer uteaktivitet för barnen oavsett väder. Men om barn ska vara ute när det är blött och kallt behöver de ha riktigt bra kläder. Annars finns det stor risk för att de börjar frysa. Därför är det bra att investera i riktigt bra vinterkläder och höstkläder till sina barn. Det finns massor av roliga lekar för barnen även på vintern. De kan åka skoter, slalom eller bob. Eller varför inte bygga en snölykta eller göra snöänglar? Möjligheterna är oändliga och det är upp till dig som förälder att ge barnen bra förutsättningar för att upptäcka allt roligt som finns att göra utomhus.

Utelek på vintern

Även på vintern är det viktigt att barn får komma ut och röra på sig. Många föräldrar är lata och bekväma och vill inte gå ut när det är kallt och blött. Men med rätt kläder brukar det inte vara några större problem. Ofta känner även de vuxna att när de väl kommer ut så är det skönt. Det gäller såväl på sommaren som på vintern. En rejäl overall är en riktigt bra investering för barn. Med en varm overall kommer man väldigt långt även när det är riktigt kallt utomhus. Kombinera det med bra skor, varma handskar och en varm mössa och barnen är redo för de flesta väder.

mts_best