Sortera barnkläder inför en flytt

Står du inför en kommande flytt med barnen? Då är det ett ypperligt tillfälle att sortera ut en massa gamla kläder. De flesta av oss har väldigt mycket barnkläder liggandes som blivit för små eller urtvättade och smutsiga. Under vardagen har vi inte tid att rensa ut dessa utan de blir liggande. Att flytta är en bra chans till nystart och att rensa ut det gamla. Om du planerar i god tid slipper du också det värsta av stressen.

Anlita en flyttfirma i Enköping som hjälper dig

För att underlätta flytten är det bäst att ta hjälp av en professionell flyttfirma i Enköping som kan hjälpa dig oavsett vart du ska flytta i Sverige. Du väljer själv hur mycket du vill ha hjälp med. De kan till exempel assistera med packningen och att bära ut alla lådor och möbler. Sedan kör de ditt bohag mellan de två bostäderna. Det finns även möjlighet att få assistans med uppackning på det nya stället om det önskas. När du anlitar en flyttfirma underlättar det stora delar av flytten. Det kan vara skönt, särskilt om du är ensamstående med flera barn,

Detta kan du göra med de gamla barnkläderna

När du ska sortera kan du lägga allt i olika högar. En med saker som ska sparas, en som du är osäker på och en med saker som ska ges bort. Sedan går du igenom högen med det som känns osäkert igen. Om ditt barn inte har haft plaggen på över ett år kommer de förmodligen inte att bäras. Då kan du lägga dem i högen med saker som ska kastas.

Du behöver inte kasta saker som är hela och rena utan de går att skänka i olika sammanhang. Ett alternativ är att ge bort kläderna till hjälporganisationer som Erikshjälpen eller liknande. Du kan även anordna en bloppis och sälja kläderna vidare. Det kan du göra via en Instagramsida eller kanske på Facebook? Idag finns det väldigt många sätt att nå ut till människor. Alltså behöver du aldrig kasta kläder som har blivit för små. Det finns alltid någon som kan ta över dem.

mts_best