Babyshower

Babyshower är en ganska gammal företeelse som förr gick ut på att den blivande unga modern och byns erfarna mödrar samlades och pratade om barn och barnafödande. De äldre delade med sig av sina erfarenheter till de yngre och det blev en slags föräldrautbildning. Idag är en babyshower en mer festlig tillställning med presenter, gulliga cupcakes och fika vänner emellan. I vissa fall överraskas de blivande föräldrarna medan i andra fall är det de som planerar allting och bjuder in folk.

Var smart

Barnkläder är ganska dyra, och små barn växer fort. Det behövs därför skaffas nya kläder ganska ofta under de första levnadsåren. Genom att skriva en önskelista och skicka den med inbjudningarna till den babyshower som komma skall kan du ta med olika barnkläder där. Bodies i storlek 68, eller sockar till 6-månaders baby, eller varför inte en vinterfäll till barnvagnen eller en rejäl babyfilt? Genom att fundera ut vad du vill ha kan du minimera antalet onödiga gåvor du inte kommer att ha den minsta nytta av, men räkna att du kommer att få en del sådana saker som du aldrig själv hade valt ändå.

Tilltugget

Under en babyshower är det viktigt att det är ett klart babytema. Det är rosa eller ljusblåa cupcakes, ballonger och girlander. En tårta brukar vara huvudattraktionen, och vad passar bättre än ett blöjtårta starterkit från Barnkalaset.se? Vill du hellre ha en ätbar tårta med en nalle på eller kanske en enhörning, så går det också att fixa. Huvudsaken är att du känner dig nöjd med resultatet, men själva blöjtårtan, en skapelse av blöjor, band och dekorationer, är en given deltagare på babyshowern. Att duka upp fikat runt om blöjtårtan skapar ännu mer babyatmosfär.

Lek lekar och umgås

Tidningen Expressen skriver om hur du lyckas med den perfekta babyshowern samt tipsar om lekar du kan ha. Det kan handla om att gissa längd och vikt på bebisen, gissa om det blir en pojke eller flicka och i vilken vecka den kommer att anlända. Endast fantasin sätter gränserna här, allt med barn, bebisar, graviditet och föräldraskap kan ge inspiration till olika lekar.

Även för blivande fäder

Babyshower förknippas ju oftast med mamman till barnet, men det har på senare tid även dykt upp att ni som par tillsammans är värdar för kalaset. Själva överraskningsmomentet går då om intet, men det kan hända att kompisar, släkt, kollegor och andra får för sig att överraska den blivande fadern med en daddyshower. Detta är dock inte så vanligt än så länge, men det är säkert ett steg i den jämställda utvecklingen. Även de blivande fäderna kan behöva lite peppning och möjlighet till stöttande ord och roliga anekdoter från vänner och arbetskamrater. Att bli pappa är en stor omställning, och även män kan vara nervösa och känna sig otillräckliga.

Väntar ni barn så kan en babyshower vara ett både kul och praktiskt kalas som fyller babybyrån med både blöjor och kläder, samt en och annan leksak.

Leave a Reply

mts_best