Köpa och sälja begagnade barnkläder

Många drar sig för att köpa barnkläder eftersom barnen växer ur dem så snabbt. Det gäller speciellt för mindre barn och små bebisar. Därför går det nu en stor trend i att sälja och köpa begagnade barnkläder. Om du väntar en liten tillökning är det därför en god idé att kika på sajter som Blocket eller Tradera efter barnkläder. Det finns även flera Facebookgrupper där folk köper och säljer gamla barnkläder. På så sätt gör du också miljön och klimatet en tjänst.

Sälja barnkläder med klassen

Om du har barn i lite äldre ålder kan även de hjälpa till att sälja barnkläder i samband med en klassresa eller kanske till fotbollslaget. När det kommer till klassresor och lagidrott måste man alltid komma på nya och roliga sätt att tjäna pengar till laget på egen hand. Att samla in utväxta kläder från familjer i laget och sälja vidare är alltså ett exempel. Nu för tiden finns det väldigt många sätt man kan sälja begagnade kläder på. Det går bland annat att välja marknadsplatser som Blocket eller Tradera. Det går även att använda sociala medier som Facebook och Instagram.

Hyra barnkläder

En annan trend är att hyra barnkläder från en butik. Det har blivit allt populärare i takt med att klimathotet växt sig allt starkare. Kläder och konsumtion är en stor miljöbov och man behöver faktiskt inte köpa nytt hela tiden. Därför är det flera företag som startat upp hyrfirmor på nätet. Hos vissa behöver du inte ens välja dina produkter själv utan företaget sätter ihop ett paket som de skickar till dig. Det går självklart att välja produkter själv om du föredrar det. Du väljer själv hur länge du vill använda plaggen och skickar bara tillbaka dem när du är färdig. Du behöver inte heller vara orolig för slitage eftersom det är något som tas med i beräkningarna. Hos företagen finns inte bara barnkläder utan även skor och andra saker.

Gå ihop med vänner och bekanta

Om du har många vänner och bekanta med barn i ungefär samma ålder kan ni också byta sinsemellan. Ni kan till exempel anordna kvällar några gånger per år där ni tar med er allt som inte längre passar eller som ni vill byta bort. Sedan kan ni anordna någon form av byteskväll där alla får plocka det som de är intresserade av. Bjud in så många ni vill och gör en trevlig kväll av det. Ni kan även passa på att servera mat och bara passa på att umgås med varandra.

Leave a Reply

mts_best