Handla barnkläder second hand – Tips

Att fokusera på miljö och hållbarhet är något som allt fler börjat att intressera sig för. Det är inte bara längre i samband med bilköp som andrahandsmarknaden är intressant, utan många föräldrar har förstått fördelarna med att handla barnkläder och barnsaker begagnat. Utbudet är stort och du kan handla begagnat på second hand butiker, på nätet och på loppmarknader. Det finns även forum och sajter som är specifikt inriktade på just barnkläder med ett bra andrahandsvärde.

Det finns många fördelar med att handla barnkläder begagnat. Inte nog med att du minimerar konsumtionen och gör en stor insats för miljön, så ser du även till att spara in en hel del pengar. Som de allra flesta föräldrar har fått erfara så växer barn ur kläder på nolltid. Om de inte hinner växa ur dem så fläckas de ner eller slits sönder av en trillning i backen. På lugnaforaldrar.se kan du hitta massor med nyttig information om föräldraskap och hur du kan få en enklare och bättre vardag.

Bästa tipsen för andrahands-shoppingen

Att shoppa barnkläder begagnat kan vara både roligt och givande, men det finns några saker som du bör tänka på för att shoppingen ska gå så smidigt som möjligt. Här nedan listar vi några riktigt bra knep att ta till.

  • Stirra dig inte blind på storleken, även om det är ett bra sätt att se om kläderna passar eller inte. När du handlar second hand finns det kläder från alla möjliga märken och vissa kan vara större eller mindre i storlek. Det bästa är istället att mäta ditt barn och därefter mäta kläderna du är intresserad av.
  • Second hand butiker och onlineshoppar får in varor på rullande band. Se därför till att titta in ofta och se om det har kommit några nya saker som lämpar sig för just ditt barn.
  • När det kommer till begagnade barnkläder så måste du vara beredd på att du troligtvis inte kommer att hitta flera varor av samma sort. Oftast finns det bara en typ av vara som du kan köpa och inte heller i flera storlekar. Det som hänger framme i butiken är det som finns.

Leave a Reply

mts_best