Hållbara barnkläder som tål lite slit och släng

Barn ska leka och ha det roligt. De är inga klippdockor som ska kläs på. Det är en naturlag att barnkläder slits hårt och du som förälder ska definitivt inte bli arg om ditt barn kommer hem med hål på knäna. Det betyder bara att de har ägnat dagen åt att utforska och utvecklas. Det här är något som de flesta vuxna fattar, men som modeindustrin inte riktigt hänger med i. Särskilt inte när de gör kläder för tjejer. Tjejkläder är oftast tajtare än killkläder som gör det svårare att hänga med i de fartigaste lekarna vilket är synd. Men om man är medveten om det så går det att ta sig runt det: det finns inget som säger att du måste handla kläder på tjejavdelningen utan barnkläder är de facto ofta unisex. Med det sagt så behöver man ändå inte köpa kläder av dålig kvalitet. För även när det kommer till att handla åt de minsta så betalar sig ofta kvalitet bra. Det gäller särskilt för ytterplagg som overaller, jackor och överdragsbyxor. De ska vara varma och vattentäta, men också tåla att lekas i. Dessa plagg är oftast en stor investering oavsett märke så då vill man gärna att de ska hålla för både ett och två barn. Ett bra tips är att förköpa inför nästa år när det är rea. Barn växer oftast rätt förutsägbart så det går lätt att lista ut vilken storlek man ska köpa.

Group of children from mixed racial groups playing in a park on a rustic wooden fence and a rope ladder hanging down from a large tree on a summer day

Group of children from mixed racial groups playing in a park on a rustic wooden fence and a rope ladder hanging down from a large tree on a summer day

När det gäller byxor och tröjor handlar det mer om att gilla läget. Här är det svårt att köpa hållbart. Till de större barnen kan man köpa jeans eller manchester som tål att slitas i men de mindre barnen mår bäst av att ha mjukisbyxor att röra sig i. Skor är samma sak: det är sällan du kan räkna med att ett par skor håller mer än en säsong eller kan ärvas. Men se till att de håller bra under den säsongen. Gummistövlar av hög kvalitet och goretex till vintern är att rekommendera.

Samma sak gäller för inredningen i barnrummet. Det ska vara praktiskt och tåla lite hårda tag. Häng upp ett par snygga posters eller tavlor på väggarna och köp slitstarka möbler som inte faller sönder om de ramlar eller klättras på.

mts_best