Så anordnar du bäst en klädbytardag

Visst har vi alla en massa kläder som aldrig används. I stället för att låta de hänga i garderoben kan man ordna en klädbytardag så att de åter igen kommer till användning. Det finns ett par saker att tänka på när man ska anordna en klädbytardag. Först och främst ska man förvissa sig om att man kan få tillräckligt många intresserade för att fylla ut en mindre lokal. Fråga runt bland vänner och bekant så ser du om intresse finns. Nästa steg är att ordna en lokal. Har du mycket plats hemma och kan avvara ett rum är det idealiskt då du slipper en utgift. Om inte så hör med fastighetsägare i närheten om de har en lokal till uthyrning.

I större skala

Om man vill slå på stort och involvera många klädbytare kan man med fördel hyra ett folkets hus. För att nå ut till så många som möjligt kan man ta hjälp av Ungapped
ett företag som hjälper till med marknadsföring. Planera noga och se till att alla deltagare får en bra plats att visa upp sina kläder. I bland kan det hända att man kanske inte vill ha med kläder hem som inte har blivit bortbytt, då kan det vara bra att ha någon sorts insamling i tanke där man kan lämna de kläder som blivit över.

Miljö på modet

Klädbytardagar är ett relativt nytt fenomen. I Uddevalla är det Naturskyddsföreningen som står för planeringen och använder museets lokaler. Många ser fördelarna och det är bra för både plånbok och miljö att byta kläder. I dagens samhälle har vi blivit mer och mer miljömedvetna och det konsumtionssamhället vi upplevde tidigare har allt mer bleknat bort. Vi vill värna om vår jord och att återvinna så mycket som möjligt ligger helt rätt i tiden.

Leave a Reply

mts_best